Daisypath - Anniversary

2012-08-19

Hari Raya Aidilfitri

YAY!
Hari ni hari raya.
Best sangat biler dh ramai2 kumpul ni, macam2 ragam.
Tambah2 biler ade budak2 kecik.
(I mean under 2 y.o)
hahahaha...
Syok lagi biler ade Haziq.
Asyik main dgn dia je, hehehe.
Arini tade jalan mana sangat, pergi 3 rumah aje.
Lepastu, balik tido, ahaks.

Esok baru jalan jauh2.
Tapi baju raya dah pakai arini, cmne?
huhu...


2012-08-10

Study...

Aduih, tetibe rase susah sangat plak biler aku tengok subjek2 yang kena belajar nanti.
paling lemah ade subjek thermodynamics & semiconductor.
subjek2 tu la yang buat aku gagal dulu.
huhuhu~

Ya Allah, kuatkanlah semangat aku untuk meneruskan pelajaran aku~
aku berharap sangat kali ini aku dapat buat yang terbaik.
aku mesti yakin dengan diri sendiri.
ganbaremasu~


Subjek-subjek yang aku kena amek nanti :)

tak susah kot naa~
blajaq pi ja la.
usaha la lebey kan~
usaha lebey dari ang penah usaha dulu~ (pernah ke? =P)

tapi kat jadual tu takdak plak subjek faveret.
subjek bahasa.
aku nak blajaq jopun balik.
kot2 dapat tolong pointer aku nanti.
huhuhu~

ada subjek programming plak.
terasa lemah plak lutut ni.
takpa2, think positive.

communication pejadah tu?
mesti kena presenting nanti.
adoiyai, skill sosial aku dah terhakis dah ni.
mesti cepat gabra kalau nak present.

berdebar2 plak.
ntah sapa2 ntah kot hat jadi kawan aku nanti.
harap2 aku dapat la bergaul mesra.
ke aku patut kekalkan attitude "cool" aku tu?
hehehe~

InsyaAllah, aku akan cuba sedaya upaya.
aku akan cuba sehabis baik.
untuk kali ini.
kali ini yang terakhir (untuk sarjana muda).
aku nak sambung master plak lepas ni...
tanak dah amek sarjana muda.
dah tua sangat.

Bismillahhirrahmannirrahim.
aku mau berjaya kali ini~

2012-08-05

Lemah

aku rasa cemburu sangat dengan seorang sahabat aku.
dia dah kahwin & dah ade anak.
keje dia bagus.
suami dia pun keje bagus.
kehidupan diorang suami isteri boleh dikatakan agak mampu.
kalau nak pergi restoran mahal2 tu, tade hal lah bagi diorang.
bole dikatakan dari ape yang aku nampak kt FB hidup dia nearly perfect.
aku ni pulak, keje pun tak, belajar pun tak.
duduk rumah aje.
main game aje pandai.
naikkan badan aje pandai.
bercinta je pandai.

Kepada diriku:
Bacalah Al-Quran.
Banyak-banyakkanlah berdoa.
Buatlah solat sunat.
Ikhlaslah dalam perbuatan sehari-harian.
Janganlah merungut.
Jangan ada perasaan hasad dengki.
Jangan ada rasa busuk hati.

Ya Allah.
Ampunilah hambaMu ini.
HambaMu ini lemah dalam menghadapi kehidupan hariannya.
Teguhkanlah imanku.
Berikan aku kekuatan untuk menempuh kehidupan yang mendatang Ya Allah Ya Tuhanku.

2012-08-01

bulan ni bulan ramadhan... 2

jerebu plak kali kedua untuk tahun ni.
patut la aku batuk balik.
ade jerebu rupanya.
di bulan puasa pulak tu.
sabor je la.
dapat pahala puasa lebih.
hehe...

2012-07-19

Si Dia Menangis

Comel je aku dengar dia tersedu sedan sebab aku. hehehe...
tapi bukan bermakna aku yang buat salah.
dua-dua pun ade buat salah.
walau ape pun, aku maafkan dia, dia maafkan aku.
Alhamdullillah.
Jodohku masih panjang dgn dia.
Syukur kepada Allah.

2011-08-25

bulan ni bulan ramadhan...

aku tny dia, "tak pegi keje ke hari ni?"
dia kata, "dia xpegi, dia sakit perut."

huhuhu..
aku pn sakit perut jgk.
tp dia tatau.
aku tak bgtau.
biarlah.


sakit perut lagi.
ntah bila nk hilang...

2011-08-08

Kahwin...

huhu.. aku taleh baca cite psl org kahwin.
aku rasa jeles sket tmbh2 yg muda2 tu berkahwin.
smlm adik aku suro baca blog psl sorg bdk ni umo 18 bru kahwin.
wAAAA! aku baca byk main skip. hehe..
aku tumpang gembira jgk dia dh kahwin dlm usia muda pada masa yg sama, terasa cmburu jgk. aku ni tua lg dr dia pn tak kwen lagi.
huhu.. tp tu la, tu jodoh dia.
mak ayah pn kasi wlupn dua2 muda lagi.
mak ayah dia nk tanggung lg tape la.
klu aku, mst la laki aku yg kna tanggung nanti.
nama pn dh kawen kan?
ALAHAI OMAK KAHWINKAN AKU.. ha..

2011-07-20

perampas suami org *my opinion based on observation and knowledge*

aku terbaca satu page kt fb.
pasal perampas laki org.
takut biler baca & terasa risau sgt plak.
aku tak fhm la, knp ek perempuan2 lain tu ske sgt dgn laki org?
1. sbb laki tu dh ade pengalaman berkahwin? bullshit.
islam xde kata pn ade pengalaman berkahwin tu salah satu sebab nk amek laki org.
2. sbb laki dibenarkan ade 4 isteri?
ye, mmg sunah Nabi. tp tgk la plak isteri2 Nabi. janda belaka kecuali 2org adalah anak dara. (maaf klu slh info tp yg aku tau mmg ade 2 org yg masih dara)
tetapi yg menggatal aku plg byk tgk anak dara la kan.. posing liuk lentok igt cantik sgt.
haprak je.
3. sbb ade duit, harta, kekayaan?
PUH-lease. duit nk mkn sendri pn tade. harap duit bini. ceh! (certain people)
4. sbb ade rupa?
lagi la tak tahan. rupe laki tu mane ade. tak faham dowl aku ppuan nk lelaki mcm ni..
haish.

*Ya Allah, jauhilah perkara2 buruk sebegini drpd berlaku ke atas hambaMu ini. Amin.*

2011-07-17

hari ini yang panas..

2-3 ari ni tjadi yg tak best je kt diri ni.
apply study xdpt, umah plak kna pecah.
dan si dia plak wat aku merajuk dgn dia.
aku nk dia tau perasaan aku.
mgkn dia leh kurangkan perasaan bimbang aku nih.
tp tade plak, dia wat aku tambah2 bimbang ade.
sedih je rasa biler dia plak yg merajuk dgn aku.
aku nk dia pujuk aku.
tp akhirnya aku yg pujuk diri sendiri dan pujuk dia.
alahai...
tapelah, aku rela berkorban.
dan aku harap, dia menghargainya.
huhuhu...

note adding: biler dpt ckp dgn dia baik2, rase lega je hati.. ya Allah, percepatkanlah jodoh kami berdua supaya tak diganggu oleh sesiapa lagi. restuilah hubungan kami sehingga menjadi halal. amin ya rabbal 'alamin..

2011-06-29

hari semalam di bakal kampung balik raya...

semalam, aku telah bertandang ke rumah bakal suamiku (InsyaAllah amin ya rabbal'alamin).
kekok je rase bila sampai rumah dia.
tatau nk wtpe. aku duduk je kt sofa.
si dia plak ntah ke mana hilang.
ade ke patut tinggal aku sorang2.
sembang2 la dgn aku utk menghilangkan kegelisahan aku. huhu.
lpstu mak dia ajak mkn. aku pn pergi la dapur.
aiseyman, betmbh2 kekok aku. makanan dh siap hidang cuma pinggan dan cawan je tade lagi.
nak tolong, baru first time kat situ.
mana tau selok belok rumah tu.
dh tu, aku pn berdiri aje la kt sebelah meja. jadi tunggul jap kat situ. hehe.
mak dia dok ajak dia makan, dia kata kenyang.
ni satu lagi aku tak puas ati. mai la makan sama2 dengan aku.
ade ke segan dgn mak sendiri.
aku ni lagi la segan.
makan berdua aje plak tu dgn mak dia.
smpi abes dia dok luar aje.
aku tunggang terbalik sorg2. hoho.
pe yang aku nk cite sbnrnyer nih?
hehe..
tp sonok gak dpt pegi umah dia.
mmg best rumah kmpg nih.. sejuk je tp klu tang panas terik tu, mmg tak tahan la.
mau mndi 10x dlm sehari.

mnde ntah aku cite nih... +_+